top of page

Je eigen Blog starten in 2024 en er geld mee verdienen!

Jouw eigen blog beginnen is echt niet zo moeilijk als vele mensen denken. Je hoeft slechts een onderwerp dat je interesseerd en leuke bijhorende naam te bedenken en vervolgens je online website opzetten. Ik bekijk met jou even in deze blog hoe jij ook een eigen blog kan starten!


Bedenk waarom en waarover je een blog wilt starten

Kies voor jezelf een afgebakend thema met een duidelijk doelpubliek. Je kan best ook een onderwerp/niche nemen dat jou aanspreekt of waar je met passie over kan schrijven, want anders ga je vaak inspiratieloos naar een lege pagina staren voor er letters op het scherm komen.


Zo is de missie van Breinpijn ook heel duidelijk:

Wij willen jonge mensen tussen de 20-50j

inspireren met tips om geld te besparen,

extra inkomsten te genereren en zelfs eenvoudig leren beleggen!


Zet je blog aan het werk

Vanaf dat je bezoekers hebt op je blog, kun je daar ook geld mee beginnen verdienen. En dat is uiteraard wat je wenst als je een passief inkomen wilt opbouwen. Het is wel belangrijk om te kijken welke manier het beste past bij jouw doelpubliek om er het meeste uit te halen;


  • Via Google Adsense kan je heel eenvoudig toelaten dat Google a.d.h.v. een stukje code de meest (relevante) advertenties weergeeft op jouw blog. Je krijgt dan betaald per klik op de advertentie. De commissie die je hiermee verdient is afhankelijk van de niche en het geadverteerde product.


  • Je kan ook gebruik gaan maken van Affiliate Marketing. Dit zijn unieke links met een trackingcode die je op je blog plaatst voor producten en diensten die jou interessant lijken voor je doelpubliek. Als 1 van je bloglezers dan via die link het product of iets anders aankoopt, dan verdien jij daar commissie op.

Het leuke aan de 2 bovenstaande manieren is dat het héél eenvoudig en laagdrempelig is. Het gaat je bloglezer niets extra kosten en als ze binnen de vooraf bepaalde tijd, eender welk product aankopen op de website, zorgen ze toch voor extra inkomsten voor jou.


Wil jij BREINPIJN gratis een duwtje in de rug geven door op de affiliate links te klikken? Ga je gang;


Bedankt voor je steun!


Maar nu verder met de orde van de dag...

  • Je kan ook starten met bloggen voor andere bedrijven en merken. Bedrijven kunnen je inhuren als blogschrijver voor op hun website en op die manier meer bezoekers proberen te trekken. Maar je kan ook een blogbericht aan hun verkopen, waarin jij bv. hun product of dienst zal reviewen en aanprijzen. Beide zijn goede manieren om hogere bedragen te verdienen dan bij de eerste 2 methoden die we besproken hebben. Maar het spreekt voor zich dat je hiervoor wel al een goedlopende blog of wat marktbekendheid nodig hebt.

Geen van alle vernoemde methodes is iets waar je snel rijk mee wordt en niets voor hoeft te doen! Een blog vraagt werk, inzet, passie én geduld. Laat je dus zeker nooit ontmoedigen. De aanhouder wint!


Heb jij al een blog? Laat het weten in de comments. Ik kom graag eens langs!



0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page