top of page

De horror van de kinderopvang

De laatste dagen was het vollop in het nieuws en vulde het verschillende krantenkoppen. Een crèche sluit kindjes op in een bezemhok, dwingt hun te eten in een houtgreep en plakt ze vast aan hun bedje met ducttape.

Dat laatste feit speelde zich af in een crèche te Keerbergen en laat net DAT het verhaal héél persoonlijk voor mij maken.


Mijn dochtertje (nu 13maanden) zou volgende januari van opvang veranderen. Nu zit ze bij een lieve onthaalmoeder (want sommige zijn echt super), maar vanwege onze verhuis in 2023, gaat ze nu al naar een nieuwe opvang gaan... Naar die opvang in Keerbergen!


Ik stond aan de grond genageld toen ik voor het eerst de online krantenkop zag. Dit kan toch niet waar zijn? Dit kan toch niet onze opvang zijn? Waar wij ons kindje naartoe zouden vertrouwen?!


Wat is er waar of niet? Is dit echt een wraakactie van een ex-werkneemster, zoals de bazin zegt? Maar hoe kan die dan die foto nemen zonder dat andere hiervan zouden weten? Waarom zijn andere ouders online dan wel tevreden van die crèche? Maar er zijn nog tientallen andere klachten?

Allemaal dagenlang vragen die door ons hoofd spelen, aan een rot tempo.


Maar vooral de vraag... Wat nu gedaan?!

Het was vrij snel beslist dat we onze dochter niet naar deze opvang konden brengen. Ons bang hart en gezond verstand laat dat niet langer toe. De opvang heeft nog met ons gebeld omdat ze deze reactie verwachtte, maar ons besluit staat vast. Wij zoeken een andere opvang en daar hebben we exact 7weken tijd voor! Slapeloze nachten tot gevolg.


Help! Het is sowieso al een ramp om kinderopvang te vinden. Vele crèches zitten al vol tot 2024 (!). Het is gewoonweg belachelijk dat mensen al een plekje kunnen (/moeten) reserveren tegenwoordig nog VOOR ze zwanger zijn. Waarom kan er gewoon geen regel zijn dat je enkel een plekje kan reserveren als je met een doktersattest je zwangerschap bewijst?!

Maar bon... De waarheid is dat wij momenteel crèches/onthaalmoeders aan het contacteren zijn die op 30-45min rijden liggen van onze woonplaats. Tel dat dan 4x per dag en je verliest ruim 2-3 uur (!) door je kindje op en af te brengen. Welke werkende mensen hebben die tijd?

Bovendien is de enigste beschikbare opvang die we momenteel konden vinden +- €850/maand!!!! Wie kan dat betalen?


Maar welke andere optie heb je als voltijds werkende ouders (met 4 voltijds werkende grootouders)? Wij weten het alvast niet, handen in het haar,...


Maar wel heel blij dat dit nu aan het licht komt en niet wanneer ons dochtertje daar al gevaar zou lopen. Het is vreselijk voor de getroffen kindjes en ouders. Zo een opvang zouden ze onmiddelijk moeten sluiten en de betrokken begeleiding zwaar moeten straffen! Ouders betalen geld (veel geld!) en hebben het al zo moeilijk om hun kindje in de armen van andere toe te vertrouwen, dat vertrouwen schaad je niet. Aan kinderen kom je niet!


En Kind&Gezin, u bent een klucht! Een grote schadelijke klucht van een organisatie. U faalt keer op keer en hebt misbruiken, zelfs doden op uw naam. Bah!




0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page